Uitkomen met inkomen

 

Uitkomen met inkomen

Uitkomen met inkomen, voor veel mensen wordt dit steeds moeilijker. Alles wordt duurder, je inkomen blijft gelijk of daalt zelfs. En ja, zie dan maar rond te komen van je uitkering of minimum loon. En niet alleen als je tot deze groep behoort is het moeilijk om het einde van de maand te halen zonder in het “rood’ te komen staan. Ook gezinnen met een goed inkomen komen in de problemen als ze het overzicht over de financiën kwijtraken.

Impulsaankopen

Iedereen, maakt de ‘fout’ wel eens om een aankoop met de pinpas te betalen zonder jezelf eerst af te vragen of je het daadwerkelijk nodig hebt. Bestellen online is oh zo makkelijk, betrap jij jezelf er ook wel eens op dat je meer besteld hebt als wat eigenlijk de bedoeling was, ik wel!

Aankopen op afbetaling lijkt voor veel mensen een uitkomst maar uiteindelijk is dat voor een grote groep een valkuil. Rekeningen komen altijd op een ongelegen moment binnen, net wanneer het niet uikomt omdat je er geen rekening (meer) mee hebt gehouden.

Overzicht

Als je overzicht hebt over je inkomsten en uitgaven, ga je bewuster om met je geld. Je weet wat je te besteden hebt en welke rekeningen er betaald moeten worden. Sparen voor onverwachte uitgaven hoort ook bij een gezonde financiële huishouding.  Vaak denken mensen dat ze geen geld hebben om opzij te leggen voor vakanties, cadeautjes en onverwachte uitgaven, bijvoorbeeld voor als je wasmachine kapot gaat. Sparen kun je ook zien als een maandelijkse vaste last.

Als je een maandoverzicht maakt, zie je direct waar veel geld aan uitgegeven wordt.

Besparen

Als budgetcoach kan ik daarbij helpen, we kunnen samen een financieel overzicht maken van de inkomsten en uitgaven, we gaan uitzoeken of er van alle toeslagen gebruik gemaakt wordt waar men recht op heeft. Samen met jou ga ik kijken of er posten zijn die geschrapt kunnen worden, dit wordt uiteraard bepaald en beslist door jou. Ik kan je daarin alleen maar adviseren!

Rust

Je zult zien, dat overzicht rust geeft. Je weet waar je aan toe bent. Geen stress en spanningen meer, hoe heerlijk is dat!