Naheffing belasting

 Belastingdienst

Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken…

Lage inkomens krijgen in sommige gevallen geld terug volgens Eric Wiebes. Bij die groep valt dan ook niets meer te halen die mensen zijn al helemaal “uitgeknepen.”

Deurmat moment

Leuke term, “deurmat moment” dan klinkt het niet zo negatief. De belastingdienst had geen slechter moment voor het “deurmat moment” uit kunnen kiezen, rond de kerst. Iedereen is dan z’n huisje gezellig in de kerstsfeer aan het brengen, George Michael met ‘Last Christmas’ klinkt op de achtergrond, de kerstkaarten vallen op de deurmat en dan…. ja en dan valt er bij een grote groep mensen zo’n blauwe enveloppe op de mat met de uitslag dat je voor de naheffing in aanmerking komt, maar hoeveel je moet betalen of hoe Wiebes het noemt dat je minder terugkrijgt dat wordt pas in maart bekend gemaakt. Gezellig!!! Dat doet de kerstsfeer echt goed. (maar niet heus)

Naheffing

Over de hoogte van de naheffing zijn de laatste dagen ook al verschillende bedragen de huiskamers binnen gekomen. Maar nog belangrijker, de doelgroep, ook daar wordt een beetje onduidelijk over gedaan. Dus wordt het afwachten of die blauwe enveloppe wel of niet op de mat valt. “Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken, wel naheffen .”

Voor meer informatie zie: http://nos.nl/l/717328 (kopieer en plak de link in je browser)