Creditcard

Creditcard

Als je online een vakantie, een vliegticket, hotel of een huurauto wilt boeken dan heb je hier vaak een creditcard voor nodig.

Vakantiepret

Een creditcard is zo aangevraagd en dan kan de vakantiepret beginnen. De boeking van het vliegticket, resort, hotel en huurauto kan betaald worden. En niet te vergeten, je kunt er op je vakantiebestemming ook nog mee afrekenen en pinnen bij de geldautomaat. Wat een gemak, toch! Of toch niet….

Ontspannen

De vakantie loopt ten einde en uitgerust en ontspannen ga je weer naar huis. Thuis nog even nagenietend van de vakantie, de verhalen en natuurlijk de foto’s nog even bekijken en selecteren voor het fotoboek. Wat een heerlijke vakantie was dat!

Problemen

Maar…. dan komt een maand later de creditcard afboeking. Daar had je niet meer op gerekend. En het beste is om het in 1 keer af te laten schrijven want als je het in termijnen gaat afbetalen betaal je veel rente. Alleen dat gaat helaas niet meer lukken want de vaste lasten gaan ook gewoon door. En dan beginnen de problemen, het ene gat wordt met het andere gedicht. Je slaap slecht, gaat piekeren waardoor je snel geirriteerd raakt als iemand iets tegen je zegt. Waardoor er gespannen situaties kunnen ontstaan in je privĂ© en werkomgeving.

Uitgaven

Als je een creditcard hebt of gaat aanvragen, ga er dan voorzichtig mee om. Vraag jezelf iedere keer weer af, kan ik ook op een andere manier betalen? Een creditcard kan veel ellende veroorzaken en van een leuke herinnering een nachtmerrie maken. Als je een creditcard boeking maakt, tel deze kosten dan alvast als uitgaven mee in je budget of leg het geld alvast opzij.

Reizen

Als je je creditcard alleen hebt aangevraagd om te reizen, leg de card de rest van het jaar weg zodat je ook niet in de verleiding kunt komen om de card te gebruiken. Mocht je de card helemaal niet meer nodig hebben, zeg hem af bij de creditcardmaatschappij en knip hem door. Dit scheelt een hoop stress en spanningen.

Prettige vakantie!