Betalingsachterstand

Betalingsachterstand

Steeds meer mensen hebben een betalingsachterstand op hun lening, hypotheek, ziektekostenverzekering, energie of de maandelijkse huur. Jij bent echt niet de enige, iedereen heeft weleens onverwachte uitgaven doordat de wasmachine of koelkast het begeeft. Circa een derde van alle huishoudens heeft een vorm van een betalingsachterstand, een maand niet de vaste lasten kunnen betalen, dat komt bij steeds meer mensen voor.

Oplossing

Maar hoe los je dat op, zodat de situatie niet uit de hand loopt. Een kant en klare oplossing is er niet, omdat iedere situatie uniek is. Als de onverwachte uitgave een roodstand op je lopende rekening tot gevolg heeft, probeer deze dan zo snel mogelijk weer aan te vullen, een roodstand betekent rentekosten over het negatieve saldo. Als de roodstand en/of andere schuld betekent dat je je vaste lasten niet meer kunt betalen dan dreigt dit een problematische schuldensituatie te worden.

Overzicht

Probeer overzichtelijk te krijgen wat je inkomsten en uitgaven zijn, is er nog een besparing mogelijk, zijn er inkomensverruimende maatregelen waar je gebruik van kunt maken.  Vraag hulp als je er alleen niet uitkomt, schaam je niet, veel mensen wachten te lang met hulp zoeken en dan wordt het steeds moeilijker een oplossing te vinden voor de problemen.

Hulp vragen

Hulp vragen getuigt van zelfkennis en daadkracht, je bent in staat om verantwoording te nemen voor je probleem. Je zou jezelf tekort doen als je geen hulp zou vragen als je er alleen niet uitkomt. Het kan enorm opluchten als iemand anders met je meedenkt over een oplossing.  Je hoeft het niet alleen te doen, dat maakt de last een stuk lichter en draaglijker.

Contact

Neem telefonisch contact op met Budgetcoach van het Noorden of stuur een mail met je vraag en je persoonlijke gegevens naar info@budgetcoachvanhetnoorden.nl

 

 

Een gedachte over “Betalingsachterstand”

  1. Ik heb veel steun en hulp gehad van de budgetcoach. Het was voor mij heel moeilijk om die drempel te nemen maar ben blij dat ik het gedaan heb. Het was de investering waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *